Arròs Bomba

Varietat de gra japónica, d’ aspecte perlat. El seu gra és rodó i curt, d’uns 5mm de longitud i 2,10 d’ample. Està considerat, pels experts, com d’ una qualitat culinària extraordinària gràcies a la seva composició química que guarda la proporció perfecta de amilosa i amilopectina, que permet que l’ arròs quedi sencer i solt.
Aquestes característiques fan que l’arròs bomba sigui especialmente indicat per la cuina mediterrània.

En primer lloc, per la seva alta resistència a empastar-se, que evita que s’ obri durant la cocció. En segon lloc, per l’ intens sabor que és capaç d’emmagatzemar en els seus grans, gràcies a la enorme absorció de líquid que té.
Per últim, la regularitat de la mida que mantenen els seus grans ofereix una agradable sensació  a la vista i al paladar.

Per tot això, l’ arròs bomba es especialment apreciat i considerat com el més indicat per a l’elaboració de plats típics de la cuina mediterrània com la paella.

Degut a que la seva mida augmentarà fins a 4 vegades amb la cocció, serà necessari cuinar-lo amb una mica més de brou, 3 parts i mitja de brou per 1 d’arròs. El temps de cocció és una mica més llarg (20 minuts aproximadament).

Ideal per arrossos secs, com les paelles, arròs a banda, arròs negre i arrossejat.

Consulteu les nostres receptes.

Curiositat: Sabíeu que la varietat bomba és una varietat  de menys producció  i la que  te més risc per a l’arrossaire, d’aquí a que és una de les varietats més cares.

Exemple: Si un arrossaires produeix 20 sacs  per jornal amb la varietat convencional amb el bomba és la meitat.

El bomba és una varietat que no es passa donat que té el cor molt dur, però vigileu que si el teniu molt de temps amb cocció es passa.