Arròs a banda amb la varietat bomba de lo Nostre Arròs.
Ingredients
• Per a 4 persones:
• 400gr arròs bomba de Lo Nostre Arròs
• 1 Kg de peix variat (morralla) per al brou. Alternativament 1Litre de brou de peix (el pes del arròs x 2,5 de brou)
• 1 Ceba
• 2 Fulles de llorer
• Sèpia
• Gambes
• Safrà o colorant
• Pebre vermell dolç
• 1 gra d’all
• Sofregit de tomàquet
• oli d’oliva
• Aigua
• sal
Elaboració
Picar o tallar a rodanxes molt fines l’all. Seguit es neteja i talla a cubs la sèpia.
A continuació es prepara el brou, bullint el peix amb les fulles de llorer, la ceba i la sal (després s’usarà només el brou sense el peix) o s’usa el brou preparat del supermercat.
Es fregeix durant molt poc temps la sípia i les gambes en una paella amb una mica d’oli.
Es important no fregir la sípia massa temps perquè després de coure l’arròs no quedin massa durs els trossos de sípia.
Després s’afegeix l’all picat i una mica de sofregit de tomàquet.
Després de fregir-lo durant aproximadament tres minuts s’afegeix l’arròs de la varietat bomba de Lo Nostre Arròs, el brou de peix ja calent (cobrint l’arròs) i una mica de safrà o colorant per donar-li un color daurat. Es deixa coure l’arròs a banda durant uns 18 minuts aproximadament.
Finalment, un cop estigui fet l’arròs, es treu la paella del foc i deixa reposar durant cinc minuts.
Es pot servir acompanyat amb una mica d’allioli.